Zehra Sunay Mutfakta :)

Mantarlı Börek(Ümmühan’dan)

Posted on: Haziran 9, 2011

Malzemeler

-6 adet yufka

-1 yumurta

-1 bardak sıvı yağ

-1 çay kaşığı tuz

-Süt(batırmak için)

-Galeta unu

İç Malzeme

-Mantar, domates, biber

İç malzemeler sotelenir, önce biberler, ardından domates ve mantarlar kavurulur, ocaktan inince karabiber ve tuz altılır.  bir yumurtanın beyazı içerisine yarım çay kaşığı kadar tuz konur iyice çırpılır, ardından 1 su bardağı sıvı yağ azar azar ilave edilirek çırpılır ve boza kıvamına getirilir. Bu iç sos sürülerek 3 yufka üst üste serilir, en üsttekine sürülmez. 16 eşit parçaya bölünür, mantar sote konularak sigara böreği şeklinde sarılır.  Diğer 3 yufkaya da aynı işlem yapılır 32 adet börek elde edilir. Börekler derin bir kaba konmuş süte batırılır ve 3-5 dakika ekletilip galeta ununa bulanır. Pişirilip afiyetle yenilir.

Mantarla arası pek de iyi olmayan ben bile bayılarak yaptım ve yedim. Gerçekten de harika oluyor tadı. Sanırım iç malzeme olarak garnitürlü tavuk, kıyma ya da peynir de kullanılsa gayet güzel olur gibi.

Etiketler:

Yorum bırakın